Köp kabinväska med optimalt mått för Ryan Air

Här kommer några snabba tips när det gäller kabinväska mått Ryanair, som kan hjälpa dig få koll på läget inför resan.

Det som är standard är att en kabinväska på 55 * 40 * 24 cm tillåts. För kortare resor kan det hända att dessa mått istället är 48 gånger 33 * 20 cm. 

Ta en liten handväska med dig.  Måtten som gäller för denna är 25 * 33 * 20. Den måste kunna få plats under sätet som är läget framför dig under resan. 

Om man reser via Business Class, Gold Circle eller Flex Fair så tillåts större väskor.  I dessa fall kan man ta med sig en ytterligare artikel så som till exempel en laptop-väska.

Se till att ha rätt mått på din kabinväska

Se till att din väska håller de mått som är specificerade enligt den information som givits inför resan. Denna information hittar du på Ryanairs hemsida. Där finns också en kortare referensguide som kan printas ut.

Tänker du shoppa på flygplatsen behöver du givetvis lämna lite space i din resväska för att kunna få plats med det du vill ha med dig, eftersom allt du har med dig måste få plats i denna.

Mät sedan väskan efter att du har packat den. Använd utrymmet under sätet framför dig. De Övre luckorna fylls fort. 

Detta Hjälper också flygbolaget att undvika eventuella förseningar under resan, vilket gör du kan vara säker på att du kommer iväg i tid och att resan går som den ska.

Om din kabinväska överstiger det angivna måtten, räknas inte längre som en sådan, utan behöver hanteras som vanligt bagage man måste då betala den avgift som gäller för den här typen av bagage.

Ryanair har en policy som går ut på att alla deras passagerare ska ha plats för sina kabinväskor. Det är därför inte tillåtet att ta med sig mer bagage på planet än tillåtet, och din väska behöver ha korrekta mått. ​​​​